Alle der ønsker at sejle på Gudenåsystemet med motordrevne fartøjer, skal have tilladelse hertil fra en af Gudenåkommunerne, og fartøjet skal have et registreringsnummer.

Motordrevne fartøjer inkluderer motorbåde, sejlbåde med påhængsmotor, robåde med påhængsmotor, elbåde og alle andre fartøjer, der benytter sig af motor til fremdrift.

Når ansøgningen og registrering af din båd er godkendt, modtager du en registreringsattest – dette er typisk en mail i din mailbox (hvis du har oplyst din e-mail adresse).

På registreringsattesten kan du se, hvilket registreringsnummer (bådnummer), du har fået tildelt.

Når du har fået nummeret tildelt, så du skal selv få lavet et skilt eller lign. med bådnummeret på, som skal monteres på begge sider af fartøjet. Skilte med registreringsnummer kan man få lavet bl.a. hos skiltemalere.

Registreringsnummeret skal placeres så tæt på forstavnen som muligt i begge sider, og det skal sættes på båden/påmales båden, inden fartøjet sættes i vandet.

Registreringsnummeret består af bogstaver og arabertal og de skal mindst 8 cm høje med en stregtykkelse på minimum 1 cm. Farven på bogstav og tal skal være i stærk kontrast til fartøjets skrog eller det emne, det påmales eller monteres på.

Vær opmærksom på, at registreringsnummeret skal til enhver tid holdes intakt, rent, letlæseligt og må ikke være tildækket under sejlads.

Klik her for at gå tilbage til din båd