Hvis du ikke har brug for vejledning, klik her for at komme direkte til ansøgning om gæstenummer.

Velkommen som gæst i Gudenåsystemet! Som gæst kan du købe et gæstenummer til din motorbåd – det koster 75 DKK og er gyldigt i 14 dage.

Alle både i Gudenåsystemet, der kan føres med motor, skal føre et gyldigt registreringsnummer – også gæstebåde. Hvis man ikke bor i en af kommunerne langs Gudenåen (Randers, Viborg, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Horsens eller Hedensted Kommuner), men for eksempel er på ferie i Danmark og vil sejle i sin egen båd i Gudenåsystemet, skal båden dermed føre et gyldigt gæstenummer.

Bemærk venligst, at man ikke betragtes som gæst, hvis bådens ejer har sommerhusadresse i en af Gudenåkommunerne, eller fartøjet har fast liggeplads ved Gudenåen. Så kan man i stedet ansøge om et permanent bådnummer – Klik her for at komme direkte til ansøgningen om fast bådnummer.

For at kunne føre en tømmerflåde med gæstenummer kræves, at der er givet tillladelse til sejlads med tømmerflåden fra kommunen. Der er en længere sagsbehandling forbundet hermed - søg derfor kommunen i god tid inden den forestående sejlads.


Hvordan gør man?

Gæstenummeret køber du nemt og hurtigt her på hjemmesiden på følgende måde: Når du har udfyldt ansøgningsskemaet med de krævede informationer og har accepteret handelsbetingelserne, vil en betalingsside dukke op. Her kan du benytte de mest almindelige betalingskort til at betale for gæstenummeret med. Skulle der opstå problemer med betalingen via hjemmesiden, kontakt da venligst hjemmesidens administrator på telefonnummer 51 44 49 43 eller mailadressen makla@silkeborg.dk.

Når du har betalt, vil der fremkomme en pdf-fil. Denne pdf-fil er dit gæstenummer og indeholder ud over selve nummeret dit navn samt den periode, som gæstekortet er gyldigt.

 

Brug gæstenummeret på denne måde

Print gæstenummeret, put i en plastlomme og fastgør det fx med tape på din båd så tæt på forstavnen som muligt. Det skal sættes på båden, inden fartøjet sættes i vandet. Der skal være et gæstenummer på begge sider af båden. Vi gør opmærksom på, at myndighederne løbende kontrollerer de sejlende i Gudenåsystemet, og det er forbundet med bødestraf (1000 DKK) ikke at føre et gyldigt registreringsnummer.

 

Jeg kan ikke finde mit gæstenummer

Hvis du ved en fejl ikke får printet dit gæstenummer, kan du altid genfinde det, idét det er fremsendt til den indtastede e-mailadresse. Du kan også kontakte den kommune, hvor du har forventet søsætningssted – de vil kunne finde nummeret til dig og fremsende det til din e-mailadresse. Du finder kontaktinformation til Gudenåkommunerne i bunden af denne side.


Hvis du ikke ønsker at benytte vores betalingssite

Ønsker du ikke at benytte dig af vores betalingsside, kan du få hjælp til at lavet et gæstenummer ved at tage kontakt til et af vores servicesteder – listen over servicesteder finder du ved at klikke her. Vær opmærksom på, at nogle af servicestederne krævet et mindre gebyr for at hjælpe med at lave gæstenummeret.

Klik her for at komme direkte videre til ansøgninge om et gæstenummer.