Hvis du ikke har brug for vejledning, klik her for at komme direkte til ansøgningen.

Velkommen som gæst i Gudenåsystemet! Som gæst kan du købe et gæstenummer til din motorbåd – det koster 75 DKK og er gyldigt i 14 dage.

Alle både i Gudenåsystemet, der kan føres med motor, skal føre et gyldigt registreringsnummer – også gæstebåde. Hvis man ikke bor i en af kommunerne langs Gudenåen (Randers, Viborg, Favrskov, Silkeborg, Skanderborg, Horsens eller Hedensted Kommuner), men for eksempel er på ferie i Danmark og vil sejle i sin egen båd i Gudenåsystemet, skal båden dermed føre et gyldigt gæstenummer.

Bemærk venligst, at man ikke betragtes som gæst, hvis bådens ejer har sommerhusadresse i en af Gudenåkommunerne, eller fartøjet har fast liggeplads ved Gudenåen. Så kan man i stedet ansøge om et permanent bådnummer – det gør man ved at klikke her.

For at kunne føre en tømmerflåde med gæstenummer kræves, at der er givet tillladelse til sejlads med tømmerflåden fra kommunen. Der er en længere sagsbehandling forbundet hermed - søg derfor kommunen i god tid inden den forestående sejlads.

Hvordan gør man?

Gæstenummeret køber du nemt og hurtigt her på hjemmesiden på følgende måde: Når du har udfyldt skemaet med de krævede informationer (klik her for info om dataindsamling og datasikkerhed) og har accepteret handelsbetingelserne, vil en betalingsside dukke op. Her kan du benytte de mest almindelige betalingskort til at betale for gæstenummeret med. Skulle der opstå problemer med betalingen via hjemmesiden, kontakt da venligst hjemmesidens administrator på 51 44 49 43 eller makla@silkeborg.dk.

Når du har betalt, vil der fremkomme en pdf-fil. Denne pdf-fil er dit gæstenummer og indeholder ud over selve nummeret dit navn samt den periode, som gæstekortet er gyldigt. Print gæstenummeret, put i en plastlomme og fastgør det fx med tape på din båd så tæt på forstavnen som muligt. Det skal sættes på båden, inden fartøjet sættes i vandet. Der skal være et gæstenummer på begge sider af båden. Vi gør opmærksom på, at myndighederne løbende kontrollerer de sejlende i Gudenåsystemet, og det er forbundet med bødestraf (1000 DKK) ikke at føre et gyldigt registreringsnummer.

Hvis du ved en fejl ikke får printet dit gæstenummer, kan du altid genfinde det, idét det er fremsendt til den indtastede e-mailadresse. Du kan også kontakte den kommune, hvor du har forventet søsætningssted – de vil kunne finde nummeret til dig og fremsende det til din e-mailadresse. Du finder kontaktinformation til Gudenåkommunerne i bunden af denne side.

Ønsker du ikke at benytte dig af vores betalingsside, kan du få hjælp til at lavet et gæstenummer ved at tage kontakt til et af vores servicesteder – listen finder du ved at klikke her. Vær opmærksom på, at nogle af servicestederne krævet et mindre gebyr for at hjælpe med at lave gæstenummeret.

Vi ønsker dig en god tur i Gudenåsystemet. Hvis du har brug for et kort over hastighedsgrænserne og områder, hvor sejlads er forbudt, kan du klikke her (se side 2), og du kan se en liste over hvilke steder, du kan sætte din motorbåd i vandet ved at klikke her. I Silkeborg kommune findes der særlige kommunale gæstepladser - information herom inkl pris for benyttelse kan du finde her. Turistrelaterede informationer på tysk om ophold ved Gudenåen finder du på www.visitgudenaa.com.

Klik her for at komme videre til ansøgningen.